Familiemiddag

Hva blir det til middag? Høres spørsmålet kjent ut?

Det er tirsdag ettermiddag. Lin har nettopp kommet hjem fra jobb etter å ha hentet sin eldste datter på SFO, nå venter middagslaging og lekselesing før mannen kommer hjem med yngstemann fra barnehagen – og etter det skal gjengen rekke fotballtrening og svømmekurs.

_____________________________ cropped-supercook_logo-e1455714521722.png _____________________________

 Tekst: Peder Bollnert / Desember 2016
Foto: Shutterstock, Peder Bollnert

glad-familie-spiser-beskjaert

«Det var denne tiden på døgnet som var mest utfordrende tidligere” forteller Lin, mens hun henger opp jakke og parkdress som har havnet på gulvet i gangen. ”Jeg ønsket meg en hyggelig samlingsstund rundt middagsbordet før alle plikter og videre program skulle innfris,” sier hun.
Det ble rett og slett for mye med både middagslaging, leksehjelp og skifte til treningstøy. Dermed ble det ofte enkle middager som frossenpizza, lapskaus på boks, pølser eller kun en brødskive i hånda på vei ut døra for familien i Fredrikstad.

”Jeg skal innrømme at jeg først tenkte: åh nei, ikke enda en kjøkkenmaskin som tar benkeplass og samler støv” ler Lin, men så endret alt seg.

- Takk for maten det var go, vi betaler ikke no! Foto Peder Bollnert

– Takk for maten den var go, vi betaler ikke no! Foto Peder Bollnert

Det var i fjor sommer at svigermoren ga familien en Supercook. ”Jeg skal innrømme at jeg først tenkte: åh nei, ikke enda en kjøkkenmaskin som tar benkeplass og samler støv” ler Lin, men så endret alt seg. ”Det høres klisjéaktig ut, men Supercook har nå erstattet alle de andre kjøkkenmaskinene som bare stod der og tok plass. Den er så enkel i bruk at til og med min datter på 8 år har lært seg noen retter.”

Som andre småbarnsforeldre ønsker også Lin å servere barna sine sunn, næringsrik mat og aller helst noe de liker. Supercook er koblet til Wifi, så familien lar seg inspirere av flere tusen oppskrifter fra hele verden som er tilpasset maskinen.

”8 åringen vår har selv lært seg å laste ned sine favoritter til maskinen. Hun elsker å følge anvisningene som dukker opp i displayet og koser seg med å lage mat. Og ettersom maskinen er så enkel i bruk og gir jevne resultater, så blir det faktisk vellykket hver gang,” forteller Lin begeistret.

Familiens hverdagsfavoritt er en rett som heter Laks med glade grønnsaker. De kaller det en alt-i-ett-middag på 20 minutter, hvor de tilbereder flere ting samtidig.
”Nå føles det veldig enkelt å lage sammensatte retter. Vi legger jasminris i kokekurven, laks med urter og krydder i den store dampgryten og masse sprø grønnsaker i den mindre dampgryten. Til slutt får vi raskt mixet sammen en god hjemmelaget saus i bunnen – og vips så er hele familiemiddagen ferdig,» sier Lin og legger til at selv risotto er blitt en lek.
Tidligere spiste familien mye halvfabrikert mat, nå lages det meste fra bunnen av. Maskinen gjør det enkelt å tilberede delikat og variert mat fra bunnen av.

puss-klipt

Fornøyde barn, fornøyde foreldre. Foto Peder Bollnert.

”Vi er blitt sunnere, og merker det både på humøret og på overskuddet,” konstaterer Lin.  ”Du blir hva du spiser, enkelt og greit! Det er ikke lenger så tidkrevende å lage sunn mat til familien. Ikke tar det lang tid heller. Jeg gjør lekser med barna mens maten lager seg selv. Nesten uvirkelig,” sier Lin og slår ut med armene.

Damping er en av de sunneste måtene å tilberede maten på – man bevarer både næringsstoffene og smaken i råvarene. Lin sier at hun har snakket med venner og familie om dette og hun syns det er skremmende få som kjenner til alle fordelene med dampet mat. ”Noen tror maten blir dvask og grå, men det er faktisk motsatt! Maskinen sørger for at grønnsaker, kjøtt og fisk får riktig tilberedings-tid. Dermed blir det perfekt hver gang!,” hevder Lin.

At en maskin kan koke, dampe, hakke, rive, mikse, blande, elte deig, knuse is og frosne bær, lage smoothie og mye mer er jo nesten for godt til å være sant. Og alle løse deler og tilbehør kan vaskes i oppvaskmaskin.

Nå blir det mer tid til leksene, sier Lin.

– Nå blir det mer tid til leksene, sier Lin. Foto privat.

“Denne maskinen har rett og slett vært redningen i vår familie, spesielt fordi vi rekker over mer nå,” sier Lin. Da familien var på  sommerferie i Frankrike oppdaget de at denne typen maskiner er helt vanlig i de fleste hjem. Mens her i Norge har nesten ingen hørt om den. 
“Jeg er sikker på at dette er en maskin flere vil få opp øynene for bare de får mulighet til å teste den ut” sier hun og blir avbrutt av minstemann som kommer løpende inn på kjøkkenet med utestøvlene på.

» Si ifra når det kommer en maskin på markedet som kan gjøre det samme innen rengjøring,» smiler hun lurt og går for å ta seg av lillesøster.»

Her finner du mer om Supercook
Bestilling og priser

Comments are closed