Kontorets Foodie

Kontorets «Foodie»

Kjøkkenet til Lars i Oslo avslører raskt at han er oppriktig matinteressert. Det dufter av orientalske krydder, på en krok i taket henger det skinke fra høstens tur til Italia og Lars er godt rustet med alt fra kniver, kjøkkenmaskiner til flotte matmagasiner.  For denne mannen spiser ikke bare fordi han må, han søker alltid etter nye mat-opplevelser, heftig utstyr og spennende smaker. Det er et røft innredet kjøkken med mye lidenskap der Marrakech møter det nordiske og moderne.

_____________________________ cropped-supercook_logo-e1455714521722.png _____________________________

 Tekst: Peder Bollnert / Desember 2016
Illustrasjon: Jeanette Aga
Foto: Supercook

supercook-lok-mm
 «Jeg er ikke noen spesialist, men jeg setter pris på god kvalitet. Og her skal vi spise, kose og lade opp» sier han og trives naturlig nok veldig godt på kjøkkenet sitt. Men det betyr ikke at han ikke lar seg friste av et restaurantbesøk i ny og ne.

«Jeg trives like godt i en lengre middag med hvite duker som utenfor en ny Food Truck med noe eksotisk i hånden», forteller han og legger til at han elsker å prøve nye ting. «Det er også noe med å være først ute. Som da jeg oppdaget at det fantes en kjøkkenmaskin med WIFI, da måtte jeg bare teste den». Lars tester ofte nye oppskrifter. Han liker at det er enkelt å sende oppskriften han vil bruke direkte fra appen til maskinen. «Da kommer en liksom i gang med en gang», sier han.

libra-vektPå jobben blir Lars kalt «the Foodie», og kollegaene spør ofte om råd. «Det er nesten så at jeg ikke har lyst å fortelle andre om maskinen. Når de spør om oppskriften og vanskelighetsgraden på noe jeg har laget, drar jeg ofte litt på svaret før jeg må innrømme at jeg faktisk bare gjør som maskinen ber meg om å gjøre», ler han.

«Det er egentlig synd at den ikke er mer kjent, for den gir deg virkelig et ekstra gir på kjøkkenet», smiler Lars.

Nå er kjøkkenet ditt på vei til å bli digitalt. Det sitter en Pikachu på kjøkkenbenken din, kjøleskapet forteller hva du må handle og den nye kjøkkenmaskinen din snakker med nettet. Det å koble to temaer som er så i tiden – teknologi og mat – er en utvikling som ikke bare er spennende, men som også bidrar til at vi kaster mindre mat.

Lars tilbringer mye tid på kjøkkenet, og liker seg aller best når guttegjengen eller familien er med. Han forteller at han liker å spre inspirasjon og matglede på en enkel måte. «Å lage god mat fra bunnen av trenger ikke være vanskelig. Vi liker å vite hva vi spiser og med Supercook er det faktisk forbausende enkelt,» sier en entusiastisk Lars.

select-transfer-cook Når Lars en sjelden gang tar fri fra kjøkkenet er det samboeren og datteren som gjerne trår til. De setter begge to pris på det enorme utvalget av oppskrifter som er tilpasset maskinen. Supercook blir en flott inspirasjonskilde både til baking og matlaging. «Nå tør vi teste mange nye oppskrifter,» smiler datteren. Akkurat nå går det mye i suppe – ingefær og gulrot med litt chili er favoritten denne uken.

«Uansett hvem som har laget maten, setter vi alle stor pris på stemningen rundt middagsbordet, skyter Lars inn. «Jeg liker den digitale utviklingen og alle duppeditter, samtidig blir slike samlende stunder da desto viktigere. Vi må fortsette den gode samtalen,» sier han.

supercook2Det blir ofte til at Lars tar opp Supercook-appen og viser trinn for trinn hva maskinen kan gjøre. «Da smiler folk, de tror nesten ikke på det.»
Denne type maskin er fremdeles ikke så kjent i Norge, bare unntaksvis blant de spesielt interesserte eller de som har slekt i utlandet der Supercook er mye mer utbredt allerede.

Tenk deg at én maskin har hele 13 funksjoner. Den kan alt fra å koke og dampe til å knuse is og elte deig. Fra å lage smoothie til å lage hele familiemiddager. Det gjør at du kan kvitte deg med maskiner og mange andre dingser du har i skapet.

«Det er egentlig synd at den ikke er mer kjent, for den gir deg virkelig et ekstra gir på kjøkkenet», smiler Lars.  «Det er litt som da de gode digitalkameraene kom på markedet. Plutselig trengte en ikke lenger å være fotograf for å ta gode bilder,» fortsetter han.

«Men egentlig er det helt greit for meg om ikke alle har en Supercook, » smiler Lars lurt. «Fint å ha et hemmelig våpen i ermet », avslutter han.

Mer informasjon finner du her

Authentic Indian dish surrounded by mini hot peppers

Pumpkin and carrot soup with cream and parsley Top viewPriser og bestilling kurbis-suppegronn-suppe

Comments are closed