Gladkokken testet Supercook

Kopiert fra Gladkokkens hjemmeside.

Test – Supercook – Et minikjøkken som hjelper deg å lage maten.

on

Jeg har fått gleden av å teste en av de råeste kjøkkenmaskinene på markedet. Denne kan erstatte veldig mange av maskinene du har på kjøkkenet og i tillegg hjelper den deg å lage maten. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men dette er en ekte medhjelper på kjøkkenet. I Norge er det ikke så vanlig med slike maskiner enda, men i Europa og på de profesjonelle kjøkkener er det vanlig. De kan kutte, piske, elte, varme, koke, veie, dampe, røre og kutte alt du vil frossent eller ferskt. Du har full kontroll på temperatur noe som gjør at å lage hollandaise, lemoncurd og andre litt krevende sauser går nesten av seg selv. Dette er et kraftig minikjøkken koblet til telefonen din og nesten 5000 oppskrifter.

Jeg har allerede en Thermomix som er en liknende maskin så jeg kjenner veldig godt til denne typen maskiner. Jeg bruker min nesten hver dag fra de enkleste oppgaver som å koke ris, dampe egg, lage pureer, sauser, dampe fisk osv. Supercook hadde ikke jeg brukt før, men de likner veldig. Så derfor har jeg sammenliknet litt egenskapene.

supercooker3

Det er litt uvant med den digitale skjermen, men det er også nøkkelen til å styre alt. Du kan importere oppskrifter fra nettsiden eller andre brukere og da får du trinn for trinn oppskrifter og maskinen lager faktisk maten for deg. Du bare tilsetter det maskinen ber om og trykker neste. Så for de som ikke er så vant til å lage mat er dette en utrolig god hjelper. Du kan også sende handleliste for retten til telefonen din osv. Supercook er nemlig tilkoblet Wifi. Dette er en trend som kommer på nesten alle hvitvarer og kjøkkenutstyr i årene som kommer. Du kan finne oppskrifter på Appen til Supercook og sende til maskinen. Jeg synes jo dette er veldig gøy!

Supercooker2.jpg

Supercook tar litt mer plass enn en vanlig kjøkkenmaskin, men det erstatter også mange av de andre maskinene du har og tillegg gjør den mye mer. Det som er uvant i starten er at motoren som sitter i maskinen er så mye kraftigere enn det du er vant til så den kan fort lage mos av det meste. Når du blir vant til maskinens styrke er dette noe du setter pris på. Det tar rett å slett kortere tid å gjøre de jobbene du ønsker.

Dette er ikke en billig maskin den koster 9995 kroner. Så jeg har full forståelse av at ikke alle kan kjøpe en slik maskin. For å forsvare prisen så må du faktisk forstå at dette er et minikjøkken. Du kan faktisk lage masse retter kun med denne maskinen.

Jeg har testet maskinen på å dampe fisk og grønnsaker, lage hollandaise, majones, pizzadeig og en rask iskrem med frosne jordbær. Den klarte alle oppgavene lekende lett.

Så dette er en drømmemaskin for de som har råd til det!

Sjekk gjerne denne linken til Supercook sin side for å se mere detaljer og videoer.

 

Comments are closed